Skötselråd

Läder är ett naturligt och levande material som åldras och blir finare med åren. Tar du hand om väskan kommer den hålla längre och åldras med värdighet. Vi rekommenderar att du behandlar din väska minst fyra (4) gånger om året.

1. Rengör

Ta varsamt bort ytlig smuts och damm med en duk, trasa eller mjuk borste. Vid behov, använd en mild läderrengöringsprodukt och gnugga försiktigt med en våt duk eller trasa för att avlägsna smuts och/eller fläckar.

2. Vårda

Använd väskan! Läder utsöndrar naturliga oljor och fetter vid användning som är vårdande i sig. Vid behov, använd läderbalsam, lädervax eller motsvarande produkt och arbeta in ordentligt för att tillföra näring. Gå över hela väskan för ett jämnt resultat och behandla utsatta delar lite extra. Låt väskan torka i rumstemperatur. Efterpolera varsamt för att återge lädret sin ursprungliga lyster.

3. Förvara

Vid längre förvaring rekommenderar vi att en tygpåse används och att direkt solljus undviks. Då behåller lädret sin mjukhet och torkar inte ut.

4. Skydda

Vid behov eller frekvent användning i dåligt väder rekommenderar vi att väskan sprejas med en impregneringsprodukt. Då står väskan emot regn och rusk lite bättre. Efter en regnskur, torka väskan med duk eller trasa och låt vila i rumstemperatur. Är väskan genomblöt kan den fyllas med en handduk som absorberar fukt och bevarar formen.