FAQ

Köpinformation | Returer och reklamation | Läder- och skötselråd

Köpinformation

- Hur lång leveranstid har ni?

Vi har alla produkter på lager och försöker alltid skicka din beställning inom en (1) arbetsdag. Beställningar som inkommer före kl. 12:00 skickas normalt samma dag. Beställningar som inkommer under helger och helgdagar skickas normalt nästföljande vardag.

- Produkten jag vill köpa är slutsåld, hur lång är leveranstiden då?

Normalt är det 2-4 veckors leveranstid. Du kan alltid kontakta oss så ska vi försöka ge dig ett mer exakt leveransdatum.

- Vad har ni för betalningsalternativ?

I Sverige kan du kan betala med Visa, MasterCard, Maestro eller American Express (Amex). Vi erbjuder även smidiga betalningsalternativ genom Klarna. I Danmark kan du betala med Visa, MasterCard, Maestro eller American Express (Amex).

- Kan ni hjälpa med med mitt köp?

Självklart! Använd kontaktformuläret eller skicka e-post direkt till info@frederiksbergs.com så hjälper vi dig vidare.

- Vad har ni för fraktalternativ?

För beställningar till ombud använder vi Postnord MyPack Collect och för hemleverans använder vi Postnord MyPack Home. Du kan läsa mer om våra fraktlösningar i våra villkor. I Danmark kan vi i nuläget endast erbjuda leverans till ombud.

- Vad kostar frakten?

Frakten är kostnadsfri till ombud. Det gäller både Sverige och Danmark. Om hemleverans inom Sverige önskas så tillkommer en standardfraktavgift, f. n. 99 SEK. För ej uthämtade beställningar debiteras en avgift om 200 SEK för att täcka returfrakt och hanteringskostnader.

- Var är mitt paket?

När vi skickat paketet från vårt lager ska du alltid få e-post med leveransinformation. Du ska även få e-post och/eller sms när paketet finns att hämta eller ska levereras hem. Det tar normalt 1-2 dagar innan paketet når dig.

- Jag har inte fått någon orderbekräftelse, vad gör jag nu?

Var alltid noga med att uppge korrekt e-postadress (och telefonnummer). Kontrollera även att orderbekräftelsen inte sorterats som skräppost. Om inte, kontakta oss så hjälper vi dig.

Returer och reklamation

- Vad gör jag om min väska är skadad, är defekt eller har något annat fel?

Inga konstigheter. Kontakta oss så hjälper vi dig direkt.

- Kan jag byta till en annan färg eller modell

Det går bra, men vi hanterar inte byten direkt utan ber dig att returnera varan enligt vår rutin för returer. Kontakta oss så hjälper vi dig. Lägg därefter en ny beställning på den färg eller modell du vill byta till.

- Hur gör jag en retur?

Se vår återbetalningspolicy för fullständiga villkor och instruktioner vad gäller ångerrätt, retur, reklamation, byten och återbetalning.

Läder- och skötselråd

- Hur tar jag hand om min läderväska?

Bra fråga! Läder är ett naturligt och levande material som åldras och blir finare med åren. Tar du hand om väskan kommer den hålla längre och åldras med värdighet. Vi rekommenderar att du behandlar din väska minst fyra (4) gånger om året.

  1. Ta varsamt bort ytlig smuts och damm med en duk, trasa eller mjuk borste.
  2. Vid behov, använd en mild läderrengöringsprodukt och gnugga försiktigt med en våt duk eller trasa för att avlägsna smuts och/eller fläckar.
  3. Använd väskan! Läder utsöndrar naturliga oljor och fetter vid användning som är vårdande i sig. Vid behov, använd läderbalsam, lädervax eller motsvarande produkt och arbeta in ordentligt för att tillföra näring. Gå över hela väskan för ett jämnt resultat och behandla utsatta delar lite extra.
  4. Låt väskan torka i rumstemperatur. Efterpolera varsamt för att återge lädret sin ursprungliga lyster. Vid längre förvaring rekommenderar vi att en tygpåse används och att direkt solljus undviks. Då behåller lädret sin mjukhet och torkar inte ut.
  5. Vid behov eller frekvent användning i dåligt väder rekommenderar vi att väskan sprejas med en impregneringsprodukt. Då står väskan emot regn och rusk lite bättre. Torka väskan med duk eller trasa efter regnskuren och låt vila i rumstemperatur. Är väskan genomblöt kan den fyllas med en handduk som torkar inifrån och bevarar formen.

- Måste jag behandla läderväskan innan användning?

Nej. Alla väskor vi säljer har genomgått en gedigen behandlingsprocess och är klara att användas direkt.

- Är läderväskan vattentät?

I allmänhet står läder emot regn och vatten ganska väl, men att de är 100% vattentäta går inte att säga. Om du använder väskan så att den utsätts för väta under en längre period kan vätan tränga in i väskan. För att motverka detta rekommenderar vi regelbunden vård enligt våra skötselråd. Användning i regn och rusk under kortare perioder är dock generellt riskfritt.

- Kan jag använda läderväskan året om?

Självklart! Har du köpt en väska av oss ska du givetvis kunna använda den året om. Vårda din väska åtminstone fyra (4) gånger om året, så kommer den hålla i många år framöver.